Team2 Oy mukaan kehittämään uutta HSL reittiopasta

Team2 Oy mukaan kehittämään uutta HSL reittiopasta

Uusi reittiopas kehitetään HSL:n ja Liikenneviraston yhteistyönä. Sekä HSL:n reittiopas että Liikenneviraston Matka.fi –palvelu ottavat käyttöön uuden reitti- ja aikataulupalvelun alustan.

Uusi reittiopas on usean toimittajan kehityshanke ja sitä toteutetaan avoimen lähdekoodin projektina. Lähdekoodi löytyy  GitHub-palveluta.

Visma Consulting toimii yhtenä HSL:n puitesopimustoimittaja ja Team2 Oy toimii projektissa yhtenä Visman alihankkijoista. Team2 Oy liittyi mukaan reittioppaan kehitykseen syyskuussa.

Hankkeessa hyödynnetään myös lukuisia valmiita avoimen lähdekoodin projekteja kuten mm. Pelias (Geokoodaus), OpenTripPlanner (reititys), sekä myös avoimia tietolähteitä kuten esim OpenStreetMap, MML paikannimet sekä Liikenneviraston ja HSL:n avoimia rajapintoja.

“Nykyään yhä useampi projekti toteutetaan avoimen lähdekoodin lisenssillä. Tässä projektissa yhdistyvät avoin lähdekoodi ja avoin data ennennäkemättömän sulavasti.”, kommentoi Team2 Oy:n toimitusjohtaja Jani Wilén.

Lue lisää hankkeesta: HSL ja Liikennevirasto kehittävät koko Suomen reittiopasta

LISÄTIETOA

Jani Wilén, Toimitusjohtaja
E-mail: etunimi.sukunimi(at)team2.fi

HELSINGIN SEUDUN LIIKENTEESTÄ (HSL)

Helsingin seudun liikenne (HSL) on kuntayhtymä, jonka jäseniä ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Sipoo. HSL aloitti toimintansa vuonna 2010.

HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 353 miljoonaa matkaa. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää.